Geschiedenis

Geschiedenis Holland Heater

De basis voor het bedrijf Holland Heater is in 1976 in De Lier gelegd door de heer J. van Dijk senior. Dat jaar is Holland Heater gestart met de ontwikkeling en productie van heteluchtkachels en ventilatoren voor met name de tuinbouwsector en later ook de agrarische sector.

over holland heaterEerste mijnpaal

1976 - Ontstaan Holland Heater

De basis voor het bedrijf Holland Heater is gelegd in 1976 aan de Vreeburchlaan 3 in De Lier door de heer J. van Dijk senior. Hier werden de eerste gaskachels en ventilatoren gebouwd voor de glastuinbouw. Holland Heater leverde de totale installatie in eigen beheer. Naast het produceren van kachels werd ook de gehele installatie van kachels, gasleidingen en elektra door Holland Heater verzorgd.

over holland heaterVolgende mijlpaal

1988 - Opening nieuw bedrijfspand

Holland Heater neemt intrek in een nieuw bedrijfspand. Door de groei van het bedrijf is een grotere ruimte vereist voor alle activiteiten. Het nieuwe pand aan de Hondert Margen in De Lier is een geschikte locatie om alle werkzaamheden goed voort te kunnen zetten.

Over holland heaterVolgende mijlpaal

1991 - Introductie Low Nox-kachel

De Low NOx-kachel wordt geïntroduceerd voor de glastuinbouw. Holland Heater is altijd volop in beweging met het ontwikkelen van nieuwe toestellen om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. De Low NOx-kachel is hier een goed voorbeeld van. Vanuit de markt was er vraag naar kachels met een lagere NOx-uitstoot vanwege milieurichtlijnen. Holland Heater heeft hiervoor de Low NOx-kachel ontwikkeld. Deze kachel was voorzien van speciale techniek, waardoor de NOx-uitstoot bij verbranding van gas een veelvoud lager was. Door de Low NOx-kachel toe te passen kon een groen label worden behaald.

Volgende mijlpaal

1995 - Verkoop in Noord-Amerika

De verkoop en levering van diverse producten van Holland Heater is vanaf dit jaar mogelijk via onze verkoopkanalen in Noord-Amerika. De contactgegevens kunt u vinden op deze site, via de interactieve kaart waarin u al onze "Dealers wereldwijd":pagina:6 kunt vinden.

Dealersvolgende mijlpaal

1998 - Bedrijfsoverdracht van vader op zoon

Na een periode van meer dan 20 jaar draagt de heer J. van Dijk senior de bedrijfsactiviteiten over aan zijn zoon Jan van Dijk jr.
Met zijn passie en kennis heeft hij Holland Heater uitgebouwd tot een toonaangevende leverancier van verwarmingssystemen en recirculatieventilatoren in de tuinbouw.
“Holland Heaters” zijn een begrip geworden in binnen- én buitenland.
De ambitie van Jan van Dijk jr. is om het netwerk van distributeurs - en haar klanten - wereldwijd verder uit te breiden.
Dankzij slimme productontwikkelingen ontstaan er ook kansen in andere markten dan alleen de tuinbouwsector.

Over Holland heaterVolgende mijlpaal

2001 - Nieuwbouw bedrijfspand Leehove

De groei van Holland Heater gaat door. Door een toenemende vraag naar onze producten is er meer ruimte nodig. Zowel de werkplaats en de opslag van goederen als de kantoren behoeven uitbreiding. Door een grotere productieruimte en meer opslagruimte kan er snellere levering plaatsvinden aan onze klanten. Behalve een goede en snelle levering aan onze bestaande klanten kan Holland Heater deze kwaliteit ook voor nieuwe klanten garanderen. Er wordt een geheel nieuw bedrijfspand gebouwd met een grote productiehal, voldoende opslagcapaciteit en kantoren. Het complete bedrijf verhuist met al haar werkzaamheden naar de Leehove 2 in de Lier.

adresgegevensVolgende mijlpaal

2007 - Heaters voor de agrarische markt

De jarenlange ervaring die Holland Heater heeft in de tuinbouw kan effectief ingezet worden in andere markten. Vanaf 2007 gaat ons bedrijf actief aan de slag met de agrarische sector. De bestaande gaskachels krijgen een nieuwe opvolger. Een compleet nieuwe kachel wordt ontwikkeld voor de agrarische sector: de HHB gasgestookte luchtverwarmer. Door innovatieve hoogstandjes is deze kachel uitermate goed geschikt voor toepassing in veehouderijen. Behalve in de agrarische sector kunnen deze hoogwaardige gaskachels vanzelfsprekend ook worden toegepast in tuinbouw.

Productinformatievolgende mijlpaal

2009 - Uitbreiding verkoopactiviteiten naar Rusland

De vele agrarische bedrijven en tuinbouwbedrijven in Rusland kunnen nu ook voorzien worden van kachels van Holland Heater. Varkenshouders, pluimveebedrijven en kwekerijen kunnen rekenen op de optimale verwarming van het bedrijf door de gelijkmatig presterende verwarmingstoestellen van Holland Heater. Direct vanaf dit eerste jaar zijn onze gasgestookte luchtverwarmers met open verbranding leverbaar in Rusland. Tevens worden de indirect gestookte heaters en de warmwatergestookte heaters hier op de markt gebracht. In Rusland weet men de hoge kwaliteit van de kachels van Holland Heater te waarderen, wat resulteert in een toenemende afzet in Rusland.

Dealersvolgende mijlpaal

2010 - Indirect gestookte heaters LCSA agrarische markt

Vanwege steeds strengere eisen van de overheid moeten pluimveehouders (veehouders) aan steeds hogere eisen voldoen als het gaat om uitstoot van ammoniak.
Holland Heater brengt een revolutionaire ontwikkeling op de markt waarmee aan de scherpgestelde regelgeving kan worden voldaan. Door de door Holland Heater nieuw ontwikkelde indirect gestookte heaters te gebruiken, kunnen veehouders voldoen aan de richtlijnen Reductie Uitstoot Ammoniak (RAV). Daarnaast hebben de kachels vele voordelen die resulteren in verbetering van dierenwelzijn, betere luchtcondities in de stal, hogere borstvleesproductie, droger strooisel. Behalve de verticale uitvoering is tevens een horizontale uitvoering, bekend als LCSA, beschikbaar. De horizontale uitvoering, LCSA met horizontale warmeluchtverspreiding, is toepasbaar in zowel tuinbouw- als agrarische bedrijven.

productinformatievolgende mijlpaal

2012 - Warmwaterheaters HHW voor agrarische markt

Door innovaties en regelgeving worden biomassa als brandstof en het toepassen van boilers voor verwarming steeds populairder. Holland Heater speelt hierop in door een geheel nieuwe ontwikkeling van warmwaterheaters. Er wordt een complete serie van warmwaterheaters in de markt gezet. De serie warmwaterheaters van Holland Heater, type HHW, zijn uitermate geschikt voor agrarische toepassing vanwege het robuuste ontwerp en voldoen vanzelfsprekend aan de RAV-richtlijnen. De HHW-heaters kenmerken zich door een optimale warmteoverdracht en hoog rendement. Door toepassing van deze heater komen er aanzienlijk minder restproducten zoals rookgassen in de omgeving. Behalve de verticale uitvoering is er een horizontale uitvoering beschikbaar. Deze variant kan worden gebruikt voor lage stallen of stallen met kooien. Tevens wordt de horizontale uitvoering toegepast in de tuinbouw.

porductinformatievolgende mijlpaal

2013 - Holland Heaters nu ook leverbaar in China

De vraag naar kwalitatief goede kachels neemt toe. Ook in China wordt de hoge kwaliteit van de heaters van Holland Heater op waarde geschat. Holland Heater start met verkoop en levering van heaters aan China. Hiervoor worden betrouwbare partners gevonden die eenzelfde hoge standaard van advies en technische ondersteuning kunnen bieden waar Holland Heater om bekend staat.

Dealersvolgende mijlpaal

2016 - Holland Heater actief in Australië

Holland Heater is altijd op zoek naar samenwerking met betrouwbare partners. Om onze gasheaters in Australië te kunnen leveren, hebben wij een betrouwbare partner gevonden waarmee wij de markt in Australië kunnen bedienen. Vanaf dit jaar zijn de HHB-luchtverwarmers leverbaar. Deze zijn af te nemen via onze dealer ter plaatse. Onze nieuwe dealer bevindt zich in Victoria, dicht bij Melbourne. Voor meer informatie raadpleegt u onze Dealer Finder.

Dealersvolgende mijlpaal

2016 - Holland Heater viert haar 40-jarig bestaan

40 jaar aan kennis en ervaring in productie en verkoop van heaters vertaalt zich in ijzersterke producten. We hebben onze heaters in de afgelopen decennia steeds verder ontwikkeld en dit resulteert in een hoge betrouwbaarheid waar onze klanten steeds opnieuw op kunnen vertrouwen. Dit mooie jubileum mag gevierd worden en dit hebben we gedaan met al onze medewerkers. Vakmannen en vakvrouwen waar we jaar in jaar uit op kunnen bouwen en die er gezamenlijk voor zorgen dat er producten van een hoge kwaliteit geleverd worden. De kennis en nauwkeurigheid waarmee onze mensen dagelijks werken ziet u terug in onze mooie producten en de door Holland Heater geleverde service.

Over Holland HeaterVolgende mijlpaal

2017 - Marktintroductie LTU heaters

Na het succes van de indirect gestookte LCSA heater, besluit Holland Heater ook een indirect gestookte heater te ontwikkelen in een horizontale uitvoering. De naam Long Throw Unit (LTU) doet zijn naam eer aan. Door het zeer verre warmtebereik, zijn deze heaters uitermate geschikt voor zowel langere stallen maar ook voor tuinbouwkassen. De LTU heaters zijn bovendien zeer eenvoudig schoon te maken dankzij meerdere schoonmaak/inspectieluiken. Met de ontwikkeling van de LTU heater, heeft de klant nu de keuze uit een verrassend breed assortiment.

LTU SeriesVolgende mijlpaal

2018 - Focus op Verenigd Koninkrijk

De markt in het Verenigd Koninkrijk is voor Holland Heater altijd heel interessant en succesvol geweest. Net als in de Europese landen op het vaste continent, ontstaat er ook in het Verenigd Koninkrijk steeds meer vraag naar indirect gestookte heaters, met een rookgas afvoer en een buitenlucht aanzuiging. Dankzij het unieke LCSA model en de LTU heater, weten veel Engelse klanten de weg naar Holland Heater te vinden. Investeringen in nieuwe hechte dealerschappen in het Verenigd Koninkrijk zorgen voor een extra focus op deze markt.

DealersVolgende mijlpaal

2021 - Overname Holland Heater door Roxell

Het Belgische bedrijf Roxell B.V. neemt alle aandelen over van directeur eigenaar Jan van Dijk jr.  van Holland Heater.  Roxell is een wereldspeler in de agrarische sector. Door de overname van het volledige verwarmingsassortiment van Holland Heater, heeft Roxell de mogelijkheid om een 360º portfolio aan te kunnen bieden aan de pluimveebedrijven en varkenshouderijen.
Voor een goede overdracht is Jan van Dijk bereid gevonden om nog 2 jaar als operationeel directeur bij Holland Heater werkzaam te blijven.
Door deze krachtenbundeling kunnen beide bedrijven hun toekomst strategie verder verwezenlijken.

NieuwsVolgende mijlpaal

2023 - Afscheid Jan van Dijk jr. als directeur van Holland Heater

Twee jaar na de overname door Roxell, neemt Jan van Dijk jr. afscheid van Holland Heater. 25 Jaar lang stond Jan van Dijk aan het roer van het bedrijf wat zijn vader in 1976 opgericht had. En heeft het bedrijf verder ontwikkeld tot een wereld speler op het gebied van verwarming- en ventilatietechnieken in de agrarische- en tuinbouwsector. Het huidige Management Team, bestaande uit Robert Nijding, Monica Rodenburg en Hans Koornneef, neemt de dagelijkse leiding over van Jan van Dijk.

NieuwsVolgende mijlpaal

2023 - Introductie LCSA-External

In dit jaar wordt de LCSA-External door Holland Heater op de markt gebracht. Het toestel, wat buiten de stal wordt geïnstalleerd, wint snel aan populariteit. Belangrijkste redenen van pluimveebedrijven om te kiezen voor deze “outdoor heater” zijn:

- Bij het schoonmaken van de stal zijn de heaters geen obstakel meer

- Voor onderhoud aan de heaters hoeft men niet meer in de stal te zijn

- Eenvoudig te installeren, geen liersysteem en uitgebreide schoorsteenset nodig

- In sommige landen korting op de brandverzekeringspremie

Door de warme aangezogen stallucht opnieuw te verwarmen, blijkt de goed geïsoleerde LCSA-External heater een energie efficiënte oplossing te zijn voor de klant.

LCSA-External SerieVolgende mijlpaal

2023 - Holland Heater betrekt een nieuw pand in Rotterdam

In oktober 2023 verhuist Holland Heater naar een nieuw pand in Rotterdam. Daarmee verlaat Holland Heater na bijna 50 jaar het vertrouwde Westland, maar biedt de nieuwe locatie veel voordelen. Zo is de productiehal aanzienlijk groter dan op de oude vestiging, wat voor de nabije toekomst noodzakelijk is. Voor de groeistrategie van Roxell en Holland Heater is een grotere productiecapaciteit namelijk een vereiste. Ook is de infrastructuur beter. De afstand tot snelwegen en de Rotterdamse haven is kleiner. Een belangrijk voordeel voor een bedrijf als Holland Heater dat veel goederen exporteert.

Eerste mijlpaal

wat er speelt bij Holland Heater.