Directeur Jan van Dijk vertrekt na 36 jaar in dienst van Holland Heater

Directeur Jan van Dijk vertrekt na 36 jaar in dienst van Holland Heater

Met ingang van 1 maart 2023 neemt Jan van Dijk afscheid van Holland Heater, het bedrijf dat zijn vader Jan senior in 1976 is gestart. In die jaren is het Lierse bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd bekende fabrikant van CO2- en heteluchtapparatuur voor de glastuinbouw en de agrarische sector. De leiding van Holland Heater wordt voortgezet door een drietal ervaren medewerkers: commercieel manager Hans Koornneef, financieel manager Monica Rodenburg en hoofd bedrijfsbureau Robert Nijding.

Jan van Dijk is als monteur gestart in de buitendienst van Holland Heater. Hierna is hij doorgestroomd tot chef werkplaats en in 1998 nam hij de bedrijfsactiviteiten van zijn vader over. Een kwart eeuw later vindt Jan de tijd gekomen om afscheid te nemen van het familiebedrijf. ‘Ik ben 56 jaar, dat is een leeftijd waarop je er nog aan kunt denken om andere dingen te gaan doen. Aan de zijlijn zal ik mogelijk nog betrokken blijven bij Holland Heater. En ik laat het bedrijf in goede handen achter’, zegt Jan van Dijk die zijn relaties dankbaar is voor hun vertrouwen in de afgelopen jaren.

Pionier in heteluchtkachels
Holland Heater was in 1976 een van de pioniers in de gasverwarming in de tuinbouw. Met de eigen ontwikkeling van heteluchtkachels bood het bedrijf telers een kostenefficiënte oplossing om ook in de koude maanden door te telen. In die tijd deed Holland Heater als fabrikant en als installateur nog rechtstreeks zaken met de teler. Ook onderhoud en service maakten deel uit van de bedrijfsactiviteiten.

Langzamerhand is de focus verschoven naar de ontwikkeling en fabricage. Een wereldwijd netwerk van dealers is nu verantwoordelijk voor verkoop, inbedrijfstelling en service. Dealers van Holland Heater zijn verspreid over de gehele aardbol: van Europa tot Azië, van Midden-Amerika tot Zuid-Afrika.

Glastuinbouw en intensieve veehouderij
Tegenwoordig levert Holland Heater een scala aan heteluchtkachels, ventilatoren en ontvochtigingsunits. Niet langer meer exclusief voor de glastuinbouw, ook de intensieve veehouderij is een belangrijke afzetmarkt geworden. Het huidige managementteam van Holland Heater zet de activiteiten voort. Aan ervaring ontbreekt het de drie opvolgers in ieder geval niet. Monica Rodenburg werkt al 33 jaar voor Holland Heater, Robert Nijding 13 jaar en Hans Koornneef 8 jaar. Zij worden bijgestaan door managing director Gino Van Landuyt van Roxell.

Sinds 2021 valt Holland Heater onder de vleugels van het Belgische Roxell dat weer onderdeel is van CTB, een groot Amerikaans concern. Zowel Roxell als CTB hebben een sterke positie in de agrarische sector, waardoor Holland Heater ook weer haar internationale expansie kan voortzetten.